Onderaan staat een free download van enneagram in een notendop en enneagram overzicht.
Nu eerst de uitleg waarvoor je het kunt inzetten...

Het is zéker mogelijk andere paden te gaan dan de gebaande (en almaar rondjes lopen achter de anderen die in kringetjes blijven gaan). Je kunt namelijk nieuwe paden gaan, die je zelf cre-eert.

Het is net als een pad in een oer-woud... Het pad dat jij (en vele anderen mss ook) altijd gaat, ligt zo langzamerhand vrij en is zo lekker makkelijk begaanbaar. Er lijkt geen ander pad te zijn. Tot je besluit met kapmes en al een nieuw pad te maken... Je nieuwe pad, waarvoor je je de blubber werkt om die kant uit te kunnen gaan, wordt elke keer makkelijker begaanbaar, je oude pad groeit meer en meer dicht. Een oer-oud gegeven... het oer-woud regelt dat voor je.

Het is een simpel concept. Vooral de eerste keer vraagt het heel veel inzet om een andere richting te kiezen en dan echt uit dat oude spoor te stappen. Maar daarna wordt het alleen maar makkelijker (tot je weer eens koers wilt wijzigen). En net als bij een karrenspoor verzandt  het oude, en wordt het nieuwe spoor dieper. Het wordt dus almaar makkelijker het nieuwe pad te volgen.

Mensen gaan de gebaande paden uit gemakzucht en onwetendheid, met alle gevolgen van dien. Toch klopt er voortdurend een vriendelijke fee aan de deur om je te waarschuwen... Als je het negeert, wordt het bonken, roepen, deur intrappen, etc. Het leven is de fee, ze gaat altijd met je mee, zit op je schouder en fluistert zacht.

Wat fluistert jouw fee jou toe? Wat wil je niet horen? Waar zit het gat? Wat heb je nodig om die ruimte effectief in te delen? Wat wil je niet zien? Wie kun je (allemaal) vragen om met je mee te kijken, zodat je blinde vlek kleiner en kleiner wordt (of vraag om een verhelderende droom, neem het je voor vlak voordat je gaat slapen, of trek je stil terug voor een dagdroommeditatie).

Je hoeft niet alles zelf te kunnen, en je hoeft niet alles alleen te doen. Het grootste cadeau dat je jezelf en anderen kunt geven, is hulp (vragen en) accepteren... Iedereen wordt er wijzer en beter van. Wat is er nodig? Wat lukt (nog) niet? Hoe kan het toch? Hoe kan het anders? Wat is een goed (voorlopig) alternatief? 

☺️🐸πŸ’ͺπŸ€πŸ’šπŸŒπŸ§šπŸ‘

Het enneagram is voor velen een overzichtelijke tool om je valkuilen en groeiroute helder te maken. Als je op deze pagina bent aangekomen, heb je de link naar het schematische overzicht over enneagram op de tip pagina van https://HARTvoorHEEL-ZIJN.jouwweb.nl gevonden. Wie wil, kan er zijn voordeel mee doen. πŸ§šπŸ’šπŸ€πŸŒ

Middels bevrijdingscoaching kun je onprettige herinneringen en onprettige verwachtingen opruimen, om de kuilen en hobbels in je weg op zijn minst te verzachten, waarna je weg makkelijker begaanbaar wordt. Je vindt bevrijdingscoaching op de home page. Vaak is één uur al genoeg. Je vertelt niets, zet zelf elke stap waarvoor je telefonisch gecoacht wordt. Verrassend eenvoudig. De enige bekende bijwerking is bitterheid. Waarover? Omdat de bevrijde personen zich naderhand afvroegen waarom ze dit niet veel eerder hebben gedaan. ☺️

HH Enneagram In Een Notendop
PDF – 450,0 KB 105 downloads
HH Enneagram Overzicht
PDF – 279,7 KB 113 downloads

Maak jouw eigen website met JouwWeb